visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Europos graplingo čempiono pamokos jaunimui

Europos graplingo čempiono pamokos jaunimui Europos graplingo čempiono pamokos jaunimui

Lietuvos graplingo federacija (Lithuanian Grappling federation)

www.grappling.lt

www.grapplingfederation.com

Prieš metus Garliavoje vykusio Europos graplingo čempionato čempionu svorio kategorijoje iki 90 kilogramų tapęs Lukas Danilevičius vienai dienai tapo treneriu. Jotijos ir Orijos upelių sankirtoje, Šakių rajone esančiame Voverių bendruomenės centre susirinkusiems jauniesiems graplingo imtynininkams jis praktiniuose užsiėmimuose demonstravo, kas jam leido iškovoti Europos čempiono titulą.

“Tokia patirtis man ne pirma, tačiau vis dar kiek neįprasta. Aplinkybės taip susiklostė, jog Kęstutis (Smirnovas) pakvietė mane, o tai galimybė pasidalinti savo požiūriu ir savo patirtimi. Nežinau, ar tai paskutinis mano bandymas pabūti treneriu, tačiau man tikrai patiko”, - pasakojo vienas geriausių šalies graplingo imtynininkų.

Į stovyklą susirinko sportininkai iš visos Lietuvos. Dienomis treniruotes keitė baidarės, vandens dviračiai, valtys ir vakariniai užsiėmimai. Be L.Danilevičiaus treniruotes vedė ir Baltijos šalių graplingo žaidynių čempionas Tomas Smirnovas.

“Esu anksčiau minėjęs, kad mūsų graplingo bendruomenei labai svarbu ne tik pats sportas, tačiau ir užklasinė veikla. Galiu garantuoti, kad tai, ką suderinome stovykloje, patiko absoliučiai visiems. Daugiau tokių progų gali nelabai ir pasitaikyti – vienas dalykas vasarą artėja į pabaigą, antras dalykas – ne užkalnų ir Europos čempionatas”, - sakė stovyklos organizatorius, Lietuvos graplingo federacijos prezidentas Kęstutis Smirnovas, pasidžiaugęs L.Danilevičiaus prisijungimu prie treniruočių proceso.

Europos graplingo čempiono pamokos jaunimui

- Lukai, kaip pats manote, ar neprisvilo blynas?

- Tikiuosi, ne (šypsosi). Bent jau neatrodė stebint dalyvius. Kaprizų nebuvo. Kita vertus, viskas vyko gana aukštu tempu, tad nelabai galėjo atsibosti. Apšilimas, pratimai, pasiruošimas kovai.. visa tai praėjome. Dar vienas dalykas – visi atvyko savanoriškai, tai reiškia, kad jie žinojo, ko važiuoja. Todėl viskas buvo gerai.

- Ar įsivaizduojate save nuolat dirbant treneriu?

- Kol kas apie tai negalvoju. Aš vis dar sportuoju, o sportininko ir trenerio įsivaizdavimai yra skirtingi. Be to, mano aplinkoje yra žymiai stipresnių asmenų, pavyzdžiui, mano treneris Ričardas Piepolis, todėl nematau poreikio daryti tai, ką kiti sugeba daryti geriau. Aišku, žiūrint į ateitį, negali žinoti, kaip bus. Tačiau dabar tikrai ne.

- Ar stovyklai suteiktos sąlygos buvo tinkamos?

- Tikrai taip. Gyvenome prie vandens telkinio, turėjome erdvę, turėjome stogą, turėjome salę, kurioje buvo sudėtas tatamis. Sąlygos tiesiog puikios – tiek laisvalaikiui tarp treniruočių, tiek pačioms treniruotėms.

- Ar galima šią stovyklą vadinti rimta pasiruošimo treniruote prieš artėjantį Europos čempionatą?

- Be abejonės. Iki Europos čempionato liko vos mėnuo laiko, o norint normaliai pasiruošti, du mėnesiai yra minimalus laikas, kada skirdamas bent po dvi valandas per dieną gali pasiruošti tokiam turnyrui.

Europos graplingo čempiono pamokos jaunimui

- Pernai tapote Europos čempionu. Pasiruošęs apginti titulą?

- Tiesą sakant, nežinau. Kažkaip žiūriu į tai paprastai. Aišku, kai artės pačios pirmenybės – noras laimėti didės. Jukesi atsakingas už savo komandą, už Lietuvos rinktinę. Tačiau kol kas laikausi tokios nuostatos, kad neturiu ko įrodyti, nors neabejotinai laimėti visada yra gerai.

---

Antrasis Europos graplingo čempionatas Garliavoje bus surengtas rugsėjo 24 dieną.

Daugiau informacijos: www.grappling.lt

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus