visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Europos graplingo čempionate – lietuvių pergalės

Europos graplingo čempionate – lietuvių pergalės Europos graplingo čempionate – lietuvių pergalės

Lietuvos graplingo federacija (Lithuanian Grappling federation)

www.grappling.lt

www.grapplingfederation.com

Antrą kart surengtose Europos graplingo pirmenybėse lietuviai susišlavė beveik visus pagrindinius prizus, įskaitant ir laimėtą diržą absoliučioje suaugusiųjų grupės įskaitoje. Čempionato herojumi tapo ukmergiškis Mindaugas Veržbickas. 26 metų Teodoro Aukštuolio komandos draugas savo pranašumą įrodė ne tik 80 kilogramų svorio kategorijoje, tačiau ir kovoje dėl diržo.

„Žinoma, kad pergalė absoliučioje įskaitoje yra malonesnė. Buvo labai sunku, dėl to labai džiaugiuosi. Titulas yra labai geras dalykas, diržas – taip pat“, - po finalinės kovos kalbėjo M.Veržbickas. 

Jis finale nugalėjo kitą Lietuvos atstovą Lauryną Pelakauską iš Vilniaus „Smauglio“ klubo. Priminsime, kad prieš Europos čempionatą būtent šiam kovotojui buvo prognozuojamas diržas.

„Jaučiuosi keistai. Laimėjau savo svorio kategorijos varžybas, tačiau dėjau labai daug vilčių ir į absoliučią įskaitą. Tenka pripažinti, kad Mindaugas šiandien buvo stipresnis ir pelnytai nugalėjau“, - dėstė L.Pelakauskas.

Tarp devyniolikmečių nepralenkiamas buvo Mindaugas Vaitkūnas. Vilnietis finale įrodė pranašumą prieš Aleksą Valiukevič.

„Lygis, palyginus su praėjusiais metais gerokai išaugęs, tačiau dar prieš prasidedant čempionatui turėjau nuojautą, kad laimėsiu. Džiaugiuosi, kad ji manęs neapgavo“, - kalbėjo devyniolikmetis Europos čempionas.

Garliavoje vykusiame čempionate tarp 200 dalyvių pirmą kartą graplingo imtynių istorijoje ant tatamių lipo ir merginos. Absoliučioje įskaitoje triumfavo Latvijos atstovė Oksana Černikova, tarp septyniolikmečių – lietuvis Deividas Matusevičius, o tarp veteranų – dar vienas lietuvis Ramūnas Petraitis.

„Mane kaip federacijos prezidentą, neabejotinai, džiugina Lietuvos sportininkų pasirodymai. Tikėjomės pergalių, bet prisipažinsiu nemaniau, kad jų bus tiek daug. Nusiskundimų iš sportininkų negirdėjome, tad manome, jog čempionatas pavyko.

Šiemet dėl diržų kovojo dešimties šalių atstovai, tai iki kitų metų turime tikslą tą skaičių dar labiau paauginti“, - mintimis dalinosi pagrindinis čempionato organizatorius, tarptautinės graplingo federacijos prezidentas Kęstutis Smirnovas.

Graplingo sezonas dar nesibaigė. Spalio 16 d. Švenčionyse vyks Lietuvos mokinių čempionatas, lapkričio 13 dieną Utenoje laukia atvirasis Lietuvos čempionatas.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus