visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Epoksidinės grindų dangos: 5 mitai apie šias grindis

Epoksidinės grindų dangos: 5 mitai apie šias grindis Epoksidinės grindų dangos: 5 mitai apie šias grindis

Epoksidinės grindys – tai viena iš alternatyvų pabodusioms grindų dangoms, tinkančių visuomeninio bei privataus būsto interjerui. Tačiau visuomenėje yra paplitusių mitų apie šią grindų dangą, kuriuos įmonės UAB „Top decor“ specialistai paneigs arba patvirtins.

Epoksidinės grindų dangos: 5 mitai apie šias grindis

MITAS. Epoksidinės grindys kenkia sveikatai.

NE. Šių liejamų grindų pagrindą sudaro derva ir kietiklis. Atliekant darbus su šiomis medžiagomis, jaučiamas šioks toks kvapas, o patekę ant odos šios medžiagos kai kam gali sukelti alerginių reakcijų, tačiau šių dviejų sudedamųjų dalių junginys po įvykusios reakcijos – grindų liejimo – tampa visiškai nekenksmingu. Tokios grindys dažnai liejamos maisto gamybos cechuose, medicinos įstaigose (operacinėse). Nesibaiminti gali ir turintieji šildomas epoksidines grindis, nes reikėtų pakankamai aukštos temperatūros, kad vyktų grįžtamoji dangos minkštėjimo reakcija. Taip pat jos pasižymi antistatinėmis savybėmis, o tai viena iš patrauklių savybių tiems namams, kuriuose gyvena alergiški žmonės.

MITAS. Liejamos grindys sunkiai valomos ir jose lieka išlieto dažančio skysčio dėmės.

NE. Epoksidinės grindys būtent pasižymi lengva priežiūra, todėl yra mėgiamos šiuolaikinių šeimininkų. Vien faktai, kad jos dažniausiai naudojamos pramoniniuose, visuomeniniuose objektuose, kur daug žmonių ir vyksta įvairūs darbai, įrodo epoksidinių grindų praktiškumą. Skysčiai, turintys agresyvių dažančių medžiagų (brilijantinė žaluma, raudonas vynas, kava, sultys ir pan.), turėtų būti kuo greičiau išvalomi ir tada tikrai neliks jokia nepatraukli dėmė. Kiekvienas gamintojas, kurių medžiagas naudoja profesionalūs epoksidinių grindų liejikai, pateikia joms galinčių pakenkti agresyvių medžiagų sąrašą, į kurį reikėtų atsižvelgti.

MITAS. Liejamos grindys nėra ilgalaikės – jos greitai tampa banguotomis, atlimpa nuo pagrindo, pakeičia spalvą.

Ir TAIP, ir NE. Tikimybė, kad epoksidinės grindys nepateisins lūkesčių yra tik tuomet, kai šį darbą atlieka neprofesionalūs, savamoksliai darbininkai. Dažniausiai ne naudojamos medžiagos ir jų kaina lemia epoksidinių grindų kokybiškumą, bet žmonės, kurie atlieka šį darbą. Nuo liejamų grindų pagrindo įvertinimo, jo paruošimo, specialios įrangos (kurią turi vos keletas Lietuvos įmonių) panaudojimo priklauso šių grindų ilgaamžiškumas ir tvirtumas. Labai svarbu pasirinkti tinkamą dangos spalvą, kuri neatskleistų kiekvieno pažeidimo, o kaip tik juos maskuotų. Esama ir tokių spalvų, kurios su laiku pakeičia savo išvaizdą (pagelsta), todėl renkantis „rizikingas“ geltimui spalvas, iš anksto reikėtų rinktis tokias medžiagas, kurios pasižymi spalvos pastovumu.

MITAS. Blizgiu paviršiumi žavinčios epoksidinės grindys greitai tampa matinėmis.

Ir TAIP, ir NE. Šis faktas pasitvirtina priklausomai nuo aplinkybių, kokiomis yra eksploatuojamos grindys. Jei po jas dažnai vaikštoma batais su smėlio ar kokio kitokio šiurkštaus nešvarumo likučiais, jos greitai netenka pradinės išvaizdos. Epoksidines grindis pasaugojus labai ilgą laiką galima jomis džiaugtis lyg naujomis. Naujai išlietas blizgias epoksidines grindis rekomenduojama padengti plonyčiu atsparaus skaidraus matinio lako sluoksniu, kuris jas ilgą laiką saugo ir suteikia galimybę išlikti patraukliomis. Tačiau, jei su laiku jos keičia išvaizdą, galima atnaujinti padengiant nauju spalvoto lako sluoksniu.

MITAS. Epoksidinės grindys lengvai braižosi ir tepasi.

Ir TAIP, ir NE. Šios grindys kaip tik pasižymi atsparumu mechaniniam poveikiui. Ir būtent tie faktai, kad ši liejama danga parenkama pramoniniuose pastatuose, įrodo jų praktiškumą. Tačiau nieko nėra amžino, taigi ir epoksidinės grindys, kurioms tenka atlaikyti įvairaus pobūdžio poveikį, braižosi ir tepasi. Žmonės pastebi, kad ant jų lieka juodi guminio pado dryžiai (kurie, beje, labai lengvai nusivalo) ar augintinio nagučių žymės, tačiau to išvengti negali jokia grindų danga – bet kurią reikės valyti, plauti. Ir būtent epoksidinės grindys nebijo jokių ploviklių, kuriais galbūt draudžiama valyti pavyzdžiui parketą, todėl, pasirinkus tokias grindis, jos mažiau išryškins patirtus subraižymus.

1. Yra galimybė grindis išlieti su pasirinktu autentišku 3D vaizdu, o tai suteikia supančiai erdvei nepaprastai daug išskirtinumo. Pavyzdžiui, jei kambaryje grindys bus su rasotos rytinės žolės vaizdu, ji ne tik gaivins, bet ir viliote vilios bristi.

2. Net ir iš pažiūros blizgios, todėl galinčios gąsdinti kaip slidžios, tokios grindys iš tikrųjų dėl to problemų nekels. Specialistai, liejantys epoksidines grindis, reikalui esant naudoja šiurkštinančius užpildus, kurie paverčia jas neslidžiomis.

3. Teisingai paklotos epoksidinės grindys praktiškai yra amžinos, todėl labai svarbu nuo pat pradžių pasirinkti šį darbą išmanančius meistrus. Nė kiek ne mažiau aktualu netaupyti (ypač pramoninėms grindims) ir nepalikti „pliko“ betono, nes bet koks pagrindas žymiai greičiau pažeidžiamas, jei jis iš karto nėra apsaugotas tinkama danga, o renovacija dažnai būna keleriopai brangesnė.

Epoksidinės grindų dangos: 5 mitai apie šias grindis

UAB „Top decor“ daugiametė darbo patirtis, specializuojantis grindų dangų, o daugiausiai liejamų epoksidinių ir poliuretaninių pardavime ir jų įrengime, leidžia profesionaliai įgyvendinti kiekvieno kliento norus. Be liejamų grindų dangų, įmonė siūlo ir lanksčias grindų dangas (PVC, natūralų linoleumą, kilimines), sportinį ar paprastą parketą.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus