visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Dėl Europos graplingo čempiono vardo varžysis ir merginos

Dėl Europos graplingo čempiono vardo varžysis ir merginos Dėl Europos graplingo čempiono vardo varžysis ir merginos

Lietuvos graplingo federacija (Lithuanian Grappling federation)

www.grappling.lt

www.grapplingfederation.com

Rugsėjo 24-ą dieną Garliavos sporto centre bus surengtos Europos graplingo antros pirmenybės. Jose be Lietuvos kovotojų varžysis graplingo meistrai dar iš keturiolikos šalių. Be to, pirmą kartą ant tatamio lips ir moterys, kurios išsiaiškins Europos čempionę.

„Dar praėjusiais metais po pirmų pirmenybių federacija iškėlė tikslą antrame čempionate surengti ir moterų turnyrą. Kiekviename vietos turnyre merginų skaičius tik nuosekliai augo, tad natūralu, jog savo idėjos atsisakyti negalėjome.

Kalbant apie kitus pasikeitimus, tai jų daug nebus. Tiesiog pataisysime klaidas ir jų nekartosime“, - apie būsimą čempionatą pasakojo Tarptautinės graplingo federacijos (IGF) prezidentas Kęstutis Smirnovas.

Praėjusiais metais į Lietuvą suvažiavo aštuonių šalių atstovai. Šiemet jų skaičius gerokai didesnis ir, anot K. Smirnovo, tai dar ne pabaiga.

„Kai esi labai jaunas, labai sunku įtikinti kitus, kad esi reikalingas. Tačiau po kiekvieno turnyro tą daryti lengviau. Tai, tarsi, grandininė reakcija. Šiemet pradėjome bendradarbiauti su Kazachstanu, Ispanija, Austrija ir Azerbaidžanu.

Netrukus bus pasirašytos dar kelios naujos sutartys, tačiau kol nėra parašų, nėra prasmės kalbėti. Nenoriu pasakyti, kad esu nepatenkintas praėjusiu čempionatu, tačiau galiu garantuoti, kad šiemet jo lygis bus dar aukštesnis“, - dėstė pagrindinis čempionato organizatorius.

Praėjusiais metais pagrindine žvaigžde tapęs klaipėdietis Marius Rudnickas nusprendė neginti absoliučios kategorijos čempiono titulo. Tai reiškia, kad Europa turės naują čempioną.

„Iš vienos pusės kiek apmaudu, tačiau iš kitos pusės netgi džiugu, kad Marius save realizuoja trenerio darbe. Galiu užtikrinti, kad Klaipėda turės paties aukščiausio lygio trenerį.

Be to, tikiu, kad iš penkių Europos čempionato diržų bent pora turėtų likti Lietuvoje. Net ir be Mariaus mūsų šalyje yra labai aukšto lygio graplingo meistrų.

Palyginus su praėjusiais metais, mūsų sportininkų meistriškumas yra paaugęs vienareikšmiškai. Einame tikrai dideliais žingsniais į priekį, konkurencija didėja, didelį dėmesį dedame į vaikus.

Nors tai ne Europos čempionato tema, tačiau nuo šiemet pradedame rengti vaikų iki dešimties metų Lietuvos čempionatą. Vaikai mus atranda dėl to, kad tai yra saugus, mąstyti verčiantis sportas. Mėgstu sakyti, kad graplingas tai yra imtynių šachmatai“, - pasakojo K. Smirnovas.

Nauji Europos čempionai paaiškės rugsėjo 24-os dienos vakarą.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus