visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Būsto renovacija – kaip nepakenkti sveikatai?

Būsto renovacija – kaip nepakenkti sveikatai? Būsto renovacija – kaip nepakenkti sveikatai?

ROCKWOOL, UAB

www.rockwool.lt

Būsto renovacija svarbi kiekvieno žmogaus sveikatai. Statistika byloja, kad pastatų šiltinimas turi ne tik ekonominę naudą – mažina šildymo kaštus, bet ir daro didelę įtaką gyventojų sveikatai. Šiltuose ir vėdinamuose namuose žmonės rečiau serga. Tinkamai apšiltintos sienos leidžia išvengti drėgmės sankaupų, kurios sudaro sąlygas veistis įvairius negalavimus sukeliančiam pelėsiui ir grybeliams.

Aplinka, kurioje gyvename privalo nepakenkti sveikatai. 20 proc. žmogaus sveikatos priklauso nuo aplinkos veiksnių. Pasaulio sveikatos organizacijos atlikto gyvenimo sąlygų tyrimo metu paaiškėjo, jog žmonės, kurių būstas buvo tinkamai renovuotas, tai yra apšiltintas bei su įrengta vėdinimo sistema - turi galimybę išvengti peršalimo ligų, alerginių susirgimų ir net astmos atvejų. Tyrimas, kuriame dalyvavo 200 šeimų atskleidė, jog tinkamų sprendimų, statybinių ir šiltinimo medžiagų naudojimas renovuojant būstą apsaugo nuo drėgnų patalpų pavojaus ir užkerta kelią plisti pelėsiui. Teisingi sprendimai renovuojant būstą leidžia gyventojams išvengti įvairių ligų pavojaus.

Deja, rengiant investicinius namo renovacijos projektus gyventojai vadovaujasi „mažiausios kainos kriterijais“. Retai pasirenkama įrengti patikimą vėdinimo sistemą teisinantis lėšų taupymu. Svarbu nepamiršti, jog tik kompleksinis įvairių sprendimų įdiegimas užtikrina kokybišką pastato renovaciją ir sukuria komfortiškas sąlygas patalpose.

Specialistų teigimu, rūpinantis būsto komfortu, savo sveikata, ekologija ir norint pasiekti gerų rezultatų - sienų šiltinimui rekomenduojama naudoti akmens vatos produktus.

„Akmens vata yra natūralios kilmės produktas, sukurtas daugiau kaip prieš 100 metų bei pasižymintis geromis eksploatacinėmis savybėmis. Dauguma sintetinių polimerinių izoliacinių medžiagų dėl savo vidinės struktūros blogai praleidžia vandens garus. Taigi, šiais gaminiais izoliuotos atitvaros pasižymi didele garine varža. Nesant pakankamam patalpų vėdinimui gali kauptis drėgmė. ROCKWOOL akmens vata yra laidi vandens garams. Garinė jos varža yra tokia pat kaip ir oro, todėl akmens vata izoliuoti pastatai „kvėpuoja" ir užtikrina gerą patalpų mikroklimatą“, - sako dr. Andrius Buska, ROCKWOOL techninis vadovas.

„Koncernas ROCKWOOL akmens vatą gamina jau daugiau kaip 70 metų. Vata yra ilgaamžė, populiari ir saugi izoliacinė medžiaga. Akmens vata - viena išsamiausiai dokumentais pagrįstų bei geriausiai išbandytų statybinių medžiagų“, - teigia ROCKWOOL techninis vadovas.

Siekiant išvengti šalčio tiltelių bei drėgmės būtina ne tik pasirinkti tinkamą izoliacinę medžiagą, bet ir atkreipti dėmesį į teisingą šiltinimo darbų technologiją. Darbuotojai ar įmonės atliekančios pastatų renovacijos ir apšiltinimo programų darbus privalo pasirūpinti tinkama būsto renovacija ir nepakenti gyventojų sveikatai.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus