visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Absoliutus Europos graplingo čempionas M.Veržbickas: Nieko kito ir nesitikėjau

Absoliutus Europos graplingo čempionas M.Veržbickas: Nieko kito ir nesitikėjau Absoliutus Europos graplingo čempionas M.Veržbickas: Nieko kito ir nesitikėjau

Lietuvos graplingo federacija (Lithuanian Grappling federation)

www.grappling.lt

www.grapplingfederation.com

Absoliutaus Europos graplingo čempiono diržas vėl liko Lietuvoje. Tik šįkart iškeliavo ne į Klaipėdą, o į Ukmergę. Vienas taletingiausių Lietuvos imtynininkų Mindaugas Veržbickas antrose senojo žemyno pirmenybėse skynė vieną pergalę po kitos bei užtikrintai iškovojo teisę bent metus vadintis stipriausiu graplingo kovotoju Europoje.

„Nieko kito ir nesitikėjau“, - šypsodamasis pokalbį pradėjo kovotojas, kuris visas čempionato kovas, įskaitant finalą, užbaigė anksčiau laiko.

„Iš tikro įdėjau daug darbo, tad į čempionatą vykau su viena mintimi – laimėti. Nuo pirmos dvikovos savęs netaupiau, nors maksimalaus išsikrovimo net neprireikė. Per visą čempionatą neturėjau nei vienos kovos, kuri truktų bent penkias minutes, tad apie kažkokį nuovargį nėra prasmės net kalbėti“, - pasakojo M.Veržbickas.

Lietuvos čempionu pavasarį tapęs ukmergiškis absoliučios įskaitos finale susikovė su kitu Lietuvos kovotoju Laurynu Pelakausku, kurį rinktinės treneris Ričardas Piepolis prieš turnyrą įvardino pagrindiniu favoritu laimėti absoliučios įskaitos varžybas Europos čempionate.

„Kai kovojau – aš net nežinojau, kad Laurynas yra favoritas (šypsosi). Apie tai perskaičiau jau pasibaigus čempionatui. Bet iš tikro nieko nebūtų pakeitęs ir faktas, jei būčiau perskaitęs anksčiau. Ant tatamio einu turėdamas savo tikslus, o ne žiūrėdamas, kokio pajėgumo ar kokių sugebėjimų yra vienas ar kitas varžovas.

Savo jėgomis aš pasitikiu net žinodamas, kad vienas ar kitas kovotojas yra pasiekęs skambių pergalių. Kitaip tariant, man nesvarbu, kas yra lyderis ar favoritas – man svarbu yra laimėti“, - užtikrintai kalbėjo M.Veržbickas.

Kovotojas artimiausiu metu ruošiasi lipti į MMA ringą, o po metų galvoja ginti Europos graplingo čempiono titulą.

„Apie kitus metus gal dar truputį anksti kalbėti, tačiau jei niekas nepasikeis mano gyvenime, aišku, kad norėsiu darkart sudalyvauti Europos čempionate ir dar kartą laimėti.

Šiuo metu galvoju apie kovą MMA ringe. MMA ir graplingas yra labai susiję, tad man yra gerai, kad vienu metu galiu ruoštis ir vienam, ir kitam. Džiaugiuosi, kad man taip sėkmingai pavyko čempionatas. Juk galėjo būti visaip – čia ne eilinio kampelio suvažiavimas.

Varžybos niekada neprilygs treniruotei, todėl kiekvieną kartą lipdamas ant tatamio psichologiškai turi būti maksimaliai pasiruošęs – negali pasiduoti nervams, turi protingai kovoti. Jei tai sugebi – tada gali galvoti apie pergales“, - pasakojo M.Veržbickas.
 
Jau kitą sekmadienį (spalio 16 d.) Lietuvos graplingo federacija rengia dar vieną turnyrą – Lietuvos mokinių grappling imtynių čempionatą.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus